Turkovac mı Biontech mi!, Hangi Aşı iyi? : Türkiye cumhuriyeti sağlık Endüstrileri Başkanlığı Ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden olan Erciyes Üniversitesi İle işbirliği içinde veya yerli aşı geliştirilen Türkiye Cumhuriyeti’nin yerli ve milli koruna virüs aşısı olan Türkovacın uygulanabilmesi için son birkaç çalışma kaldı yakın bir zamanda piyasaya çıkacak başlatılacak. Bu iki çalışmadan biri olan faz üç araştırması temiz haziran ayında 29 merkez ve 40.000’den fazla gönüllünün içinde olduğu araştırmadır.
Faz üç araştırmasına aşı Vurulmamış 18 ve 59 yaş arasındaki kişiler yapabiliyor. Bazı üç araştırmasındaki gönüllülerin bir kısmı yerli aşısı olan Türk Ovacın gönüllerin diğer kısmı ise in aktif aşı özelliği taşıyan Sinovac aşısı yapılıyor.
Faz iki araştırmasına ise bu hafta içi İstanbul’dan gönüllülerin içinde olduğu bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmada üçüncü dozda bulunan sinovac aşısı yerli aşı ise ilgili olan turkovac aşısı karşılaştırmaları yapılacak. Son zamanlarda yapılan bu önemli iki çalışma yerli aşının piyasaya sürülebilmesi ve vatandaşlara uygulanabilmesi için büyük bir önem sağlayacak.
İstanbul’da yapılan faz iki araştırması profesör doktor Feriha Öz acil durum hastanesi Kartal Şehir hastanesi ile Ümraniye eğitim hastanesi ve araştırma hastanelerinde Üç merkezi bir şekilde araştırma yürütülüyor.
Pastırmanın yürütüldüğü üç hastaneden biri olan Feriha Öz acil durum hastanesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı klinik şefi doçent doktor Yılmaz Karadağ, sinovac ve turkovac pastırmaları hakkında merak edilen soruları cevaplarken İki çalışmada da en çok 18 yaş Ve 40 yaş arasındaki Genç gönüllülerin Lazım olunduğunu söyledi.
Baş hekim profesör doktor Nurettin yiğit Devam eden bu iki Farklı çalışmayı yerli aşı olan Turkovacın piyasaya çıkması Önemli bir adım atılacağını belirtti. Ünlü doçent doktor Fatma Yılmaz Karadağ Bu iki çalışmanın amacının Sinovac ve turkovacın arasında Bulunan güvenlik ile antikor cevabı açısından ayrı bir Faruk oluşturup oluşturmadığını Belirlenip İyi belirlenmemesinin amaçlandığını belirtti
Ünlü doktor Karadağ bu aşımızın neden BioNTech mi Sinovac mı İle karşılaştırmıyoruz Sebebiyse ikisi aşağıda inaktif bir aşı olduğundan dolayı kıyaslamamız daha doğru olacaktır. Çalışmaların yürütüldüğü Feriha Öz acil durum hastanesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı klinik şefi doçent Karadağ Önemli olacak insanların kriterleri şu şekilde olacağını söyledi Gönüllü olarak insanların ilk şartı şu şekilde olacak iki doz Sinovac aşısı sonrası yaptırmış olup bu insanlar bundan önce COVID-19 hastalığını yakalanmamış olacak.
Gönüllü olanların ikinci şartı ise şu şekilde olacak geçmişinde yatan bir kanser hastalığı , gebelik, emzirme, kronik hastalık Uzun süre kullanılmış olan bağışıklığı destekleyen ilaç başka bir aşı çalışmasına gönüllü Olan kişiler bu ay çalışmasına giremeyeceklerini ifade etti. Çalışmalardaki gönüllü kişilere aşı yapılmadan önce bazı testler yapılmaktadır. Bunlardan bazıları tansiyon ölçme, oksijen saturasyonu ve ateş yüksekliği gibi vital olan bulguların mutlaka kontrol edilmesini söyleyen ünlü doçent doktor Fatma Yılmaz Çalışma sürecinin devam edeceğini söyledi.
Çalışmadaki aşı çalışmasının aynı bir çift kör prensibine benzer bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen doçent doktor Karadağ: yani aşı yaptıran kişi, aşıları yapan hemşire, çalışmayı sürdüren hekimler kime hangi aşının vurulduğunu bilmiyorlar. Kime hangi aşının vurulduğunu sisteme kodlar aracılığıyla kaydediliyor. Aşının vurulduğundan itibaren 84’ü gününe kadar kişiye hangi aşının vurulduğu bilinmiyor. Yani gönüllü bir kişiye sinovac mı turkovac mı vurulduğunu kimse bilmiyor İfadelerini kullandı
Bu yazımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sağlık, Spor, Bilgi, Teknoloji, Finans ve daha fazla içeriklere göz atmak için Bilmiyorum Deme sitemizi ziyaret edebilirsiniz.