Sakal Nasıl Çıkar, birçok genç yaştaki kişilerin sorunu hale gelmiştir. Birçok kişi köselik nedir, köselik tedavisini araştırmaktadır. Kılların yoğunluğu ve nelerde çıkacağı genetik şifrelerimizde yer almaktadır. Vücutta bulunan kılların kendine göre bir büyüme boyutu vardır. Sakal kılı ile saç kılı aynı boyutta uzamamaktadır. Saç ve sakal kılları devamlı uzamasına rağmen diğer kıllar devamlı uzamaz. İşte Sakal Nasıl Çıkar Detayları..
Sakal delikanlılığa yeni adım atan 14-15 yaşlarındaki erkek çocuklarında çıkar. Bazılarında oldukça gür çıkan sakallar, bazılarında seyrek çıkar. Sakallar yeni çıktığı zaman gençlerde çekinme ve utanmaya neden olur. Ergenler zaman geçtikçe bu durumu kabullenerek arkadaşlarının sakalları ile kendi sakallarını kıyaslamaya başlar. Köse çocuklar için ya da sakalı seyrek olan çocuklar için böyle bir durum sıkıntı olmaktadır. Bu durum psikolojik ve sosyal problemleri de beraberinde getirir.

Erkeklerde 17-20 yaş arasına kadar sakal çıkmaya devam eder. Bu yaştan itibaren sakal çıkmıyor ise köse olma ihtimali vardır. Sakal çıkmama ya da seyrek olması günümüzde bir sorun olarak görülmemektedir. Bu konuda tıbbi ilaçlar kullanıldığı gibi bitkisel ilaçlarda kullanılmaktadır. İstenildiği gibi sakal çıkmama ya da seyrek çıkma problemi devam ederse, ilk olarak bitkisel yöntemler denendikten sonra doktora başvurulması daha isabetli olur.
Vücuttaki veya yüzdeki kılların çıkmasında sağlıklı beslenmenin büyük önemi vardır. Sağlıklı ve düzenli beslenme vücuttaki dengeyi sağlar. Saç ve sakalın çıkması için kükürtlü yiyeceklerin fazla tüketilmesi gerekir. Lahana, muz, maydanoz, marul, çilek, incir (vs) ve hurma kükürt açısından zengin besinlerdir.
Eski çağlardan beri bazı erkeklerde oluşan bu durum için bir takım bitkisel yöntemler denenmiştir. Bitkisel yöntemler kısa süreli denenmemelidir. Daha uzun bir süre devam etmek gerekir. Kısa süreli yapılan bitkisel kürler fayda sağlamaz. Olumsuz olan sonuç kişiyi psikolojik olarak yıpratır.
Sakal Çıkaran Karışımlar

Sakal çıkmasında problem yaşayan bazı kişiler için, geçmişten günümüze gelen bazı doğal yöntemleri (kürleri) sizlerle paylaşacağız.
Sarımsak Yöntemi
Sakalı çıkmayan ya da seyrek çıkan erkekler için ilk deneyecekleri uygulama sarımsak kürleridir. Bu yöntemi sakalın üzerine değil, sakal çıkmayan yere sürmeniz gerekir. Birkaç diş sarımsağı iyice dövülür, ezilirken çıkan sulu kısım ve sarımsaklar yüze iyice sürülür. Yüzde biraz yanma hissi olur. 10-15 dakika bekletilir. Bu küre 15 gün devam edilir. Hassas ciltler bu kür uygulamamalıdır.
Bademyağı
Sakalı çıkmayan ya da sakal kılları zayıf olan erkekler bademyağı maskesini deneyebilir. Bademyağının zayıf ve ince tüyleri besleme özelliği vardır. Yüze badem yağı sürülerek ciltte bulunan zayıf ve ince tüyler beslenir. Gece yatarken badem yağı sürülür. Hafta da 2-3 sefer yapılırsa daha etkili olur.
Jilet ile Traş Olma

Sakalı seyrek olan erkeklerin jiletin doğru bir yöntemle kullanması gerekir. Jilet tersten kullanılmamalıdır. Yukardan aşağı doğru kullanılması daha etkin olmaktadır.
Hurma
Hurma meyvesinin vücut için ayrı bir özelliği vardır. İnsan vücudunda eksik olan vitamin veya mineralleri tamamlanmasını sağlar. Saç ve sakalın gürleşmesi için etkili bir besindir.
Bıldırcın yumurtası
Sakalı seyrek olan veya çıkmayanlar için bu yöntem de etkilidir. Soyulmuş çeyrek avokado ile 1 bıldırcın yumurtasını karıştırılır. Üzerine 2 çay kaşığı susam yağı konulur. İyice harmanlanır. Sakala sürülür. 1 ya da 1,5 saat bekletilir. Ilık suyu ile cilt tahriş edilmeden yıkanır. Hafta iki kez tekrar edilebilir.
Hindistancevizi Sütü
Cilt yıkanır, temizlenir. Yüze önce hindistancevizi sütü sürülür. Ardından aleovere jeli sürülür. Karışım 30 dakika kadar yüzde bekletilir. Hafta da iki ya da üç kez yapılması daha faydalıdır.
Çam Yağı
Sakalı çıkmayan veya seyrek olanlar için denenmesi gereken karışımlardandır. Çam yağı, birçok hastalığa karşı etkili tedavi yöntemidir. Çam yağının direk kullanılmaması gerekir. Badem yağı ile incelttikten sonra yüze sürüldüğü takdirde hem kılları besler hem de yeni kılların çıkmasını sağlar. 1 damla çam yağı için 15 damla badem yağı veya 15 damla zeytinyağı karıştırılır. Çam yağı direk cilde sürüldüğü takdirde cildi tahriş eder istenmeyen sonuçlara sebebiyet verir. Zeytinyağı ve ya badem yağı ile inceltilmesi gerekir.
Sakal Ekimi
Sakalı çıkmayan erkekler saç ekimi gibi sakal ekimi yaptırırlar. Bölgesel sakal kaybı olanlar da bu yöntemi uygular. Yukarıda denenen bitkisel yöntemlere rağmen herhangi bir gelişme olmuyor ise doktora görünerek tıbbi yöntemlerle tedavi edilmesi daha etkili olur. Sakal ekimi de Sakal Nasıl Çıkar sorunuzun cevabını vermektedir.
Sakal Nasıl Çıkar Yazımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu tarz yazılarımız için Bilmiyorum Deme sitemizi ziyaret edebilirsiniz.