Hepinize selamlar arkadaşlar, bu yazımızda sizlere Yorgunluğu atmak için ne yapmalı? Yorgunluğu gidermek için ne yemeli? Sabahları yorgun kalkmamak için ne yapmalı? ve bu tarz sorularınızın cevabını vereceğiz.
Genellikle ‘zayıflık’ olarak da tanımlanan yorgunluk, uyuşukluk ve ilgisizlik, fiziksel veya zihinsel ya da her ikisinin de görüldüğü bir yorgunluk ve halsizlik halidir.
Halsizlik, birçok nedenden dolayı gelişen bir durumdur. En sık anksiyete ve depresyon nedeniyle görülür.
Bazı durumlarda günün belirli saatlerinde ortaya çıkan bu etken bazı kişilerde ise sabah uyandıkları andan itibaren gün boyu kalıcı hale gelebilmektedir. Ek olarak, devam eden bu kronik yoğunluk durumu, insanların yaşam kalitesini ciddi şekilde azaltır ve günlük rutin işlerini bile tam anlamıyla imkansız hale getirebilir.
Buna göre, kişinin kendini yorgun hissetmesinin altında sağlıkla ilgili bir sorun yoksa, bazı değişikliklerle yorgunluğu önlemek mümkündür.
Fiziksel kasımda, bir kişinin kasları normalde yaptıklarını kolayca yapamaz. Kısacası, bu düşük enerjili bir durumdur. Merdivenlerden yukarı çıkmak ya da çarşı çantalarını taşımak her zamankinden çok daha yorucu geliyor.
Psikolojik rahatsızlık, belirli bir konuya dikkat etmekte zorluk olarak bilinir. Semptomlar ciddileştiğinde, bir kişi yataktan kalkmak veya günlük aktivitelerini yapmak konusunda isteksizlik hissedebilir. Psikolojik zayıflık yaşayan insanlar, yeterince uyusalar bile sürekli uykulu ve düşüncesiz hissederler.
Halsizlik ve yorgunluk şikayetleri ile doktora başvuranların en az yarısında yorgunluğun psikolojik olduğu belirlenmiştir. Depresyon, zihinsel sağlıkla ilgili rahatsızlığın ana nedenlerinden biridir. Zihinsel yorgunluğun diğer yaygın nedenleri anksiyete bozuklukları, kronik yorgunluk sendromu, yaşam tarzı ve iş hayatı ile ilgili faktörlerdir. Depresyonu duygusal bir problem olarak nitelendirebilirsiniz, ancak zamanla fiziksel şikayetlere de neden olur.
Halsizlikle Baş Etme Yolları Nelerdir?
Kahvaltı kesinlikle her gün yapılmalı, kahvaltı yapmadan güne başlamak aşırı yorgunluğa neden olur, insan vücudu uyurken bile enerji tüketmeli, kaybedilen enerji kahvaltı ile kazanılmalıdır.
Uyandığınızda, kan dolaşımı biraz hızlanacak, kan beyne gidecek ve bu da sersemlikten kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Her sabah spor yapmak için yarım saat veya on beş dakika ayırın.
Bol su için, günlük yaşamınızda su çok önemlidir, su enerji sağlayacak ve kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlayacaktır. 2 litre olmasa bile her gün 1-1.5 litre su tüketilmelidir, bu nedenle su şişenizi sürekli yanınızda bulundurun.
Yorgunluğu Gidermek İçin Ne Yapılmalı?
Yorgunluğunuzu gidermek için aşağıda sizlere vermiş olduğumuz besinleri tüketebilirsiniz. Bu besinler sizi halsizlikten kurtaracaktır.
Kivi,
Havuç,
Armut,
Maydanoz,
Ceviz,
Yoğurt,
Kırmızı et,
Yulaf ezmesi,
Bu yazımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sağlık, Spor, Bilgi, Teknoloji, Finans ve daha fazla içeriklere göz atmak için Bilmiyorum Deme sitemizi ziyaret edebilirsiniz.