Sosyal Medya Uzmanı Ne İş Yapar kavramın en kısa tanımını yaparsak, aklımıza gelen ilk kavram “paylaşım” dır. Sosyal medya, kullanıcıların kişisel veya şirket sayfaları aracılığıyla paylaşmalarına, dijital içerik oluşturmalarına ve görüşlerinizi, fikirlerinizi, fikirlerinizi, günlük yaşamınızı, fotoğraflarınızı, reklamlarınızı veya önemli olayları çevrenizdekilere aktarmalarına olanak tanıyan çevrimiçi bir ağdır.
Günümüz dijital çağında birçok kişi veya kuruluş sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Bu, bilgilere hızlı bir şekilde erişmeye yardımcı olur. Kullanıcılar, haber veya blog sitelerine girmek zorunda kalmadan sosyal medya üzerinden içerik, haber, makale, fotoğraf görüntüleyebilir.
Geleneksel Medyadan Farkı
Sosyal medya içerik çok önemlidir. İlginç içerik, aktiviteler ve reklamlar birkaç dakika içinde binlerce kullanıcıya ulaşabilir. Bu sayede organizasyon hedef kitleye daha kolay ulaşabilir. İçerik paylaşımı ile ilgili olarak: Geleneksel medyaya göre sosyal medyanın en büyük avantajı, hedef kitlenin kapsamını kolayca belirleyebilmesidir.
Geleneksel medya tek yönlü bir bilgi akışına imkân vermektedir. Bu nedenle kullanıcılar yalnızca okuyucuları, dinleyicileri ve gözlemcileri tutar. Sosyal medyada bir etkileşim var, kullanıcı içeriği okuduktan sonra arkadaşları veya takipçileri ile içerik paylaşabiliyor. Referans olarak arkadaşlarınızla reklam vermek geleneksel medyadan daha fazla ilgi çekiyor.
Sosyal medyayı geleneksel medyadan ayıran bir diğer faktör maliyettir. Sosyal medyaya küçük bir bütçe ayırarak hedef kitleye ulaşmak daha kolay. Geleneksel medyadaki gazete, TV ve dergi reklamları dikkate alındığında hedef kitleye ulaşmanın maliyeti daha yüksektir. Geleneksel medyada ölçümlerin yapılması biraz zaman alabilir, ancak ölçümler sosyal medyada anında yapılabilir, böylece strateji daha kısa sürede değiştirilebilir.
Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir?
Sosyal medya uzmanlığı, zamanla daha popüler ve ünlü hale gelen önemli temalardan biridir. Bir sosyal medya uzmanı, belirli miktarda deneyime ve donanıma sahip olan ve çok az tartışmayla şirketinize veya markanıza en fazla faydayı sağlayabilen kişidir.
Markaların yaşadığımız dijital dünyada konumlanıp rekabet edebilmeleri için statik olmayan bir yapıya sahip olmaları gerekir. Kısaca anlatmak gerekirse aktif ve dinamik bir yapı oluşması lazımdır. Bu noktada sosyal medya uzmanları önce stratejiyi belirler ve bu stratejiyi markanızı konumlandırmak için kullanır, ardından bu konumu korumak, rekabete uyum sağlamak ve dinamik bir yapıyla yükselmeye devam etmek için çok çalışır.
Kurumlar sosyal medyayı etkin kullanmaya başlayacak. Bu noktada kurumun sosyal medyaya girmeye hazır olup olmadığına dikkat çekiyor. Sosyal medya uzmanları kuruluşunuzu hazırlar ve rekabet etmenizi sağlar.
Sosyal Medya Uzmanı Ne yapar?
Sosyal medya profesyonellerini tek bir yere odaklamanın imkanı yok. Temsil ettiği kişi veya kuruluşun sosyal medya stratejisini oluşturur, sanal ses tonunu, iletişim dilini belirler ve en etkili şekilde kullanır.
Sosyal medya uzmanları, artan sosyal medya satın alma davranışının başarılı gözlemcileri olmalıdır. Bireylerin veya kurumların dahil olması gereken kanalları, potansiyel takipçilerin veya müşterilerin yerlerini ve bu eylemlerin geri dönüşlere veya doğrudan satın almaya yol açabileceği kanalları analiz ettiler.
Sosyal medya uzmanları krizleri iyi yöneten kişilerden oluşur. En küçük müşteri şikayetinden en sansasyonel skandala kadar hepsi temsil ettikleri kişi veya kurumları zarardan asgaride tutmaya çalışır, kamuoyuna gerekli duyuruları yapar, durumun belirlediği bir üslup ve üslup çağrısı yaparlar.
Sosyal Medya Uzmanı Nasıl Olunur?
Vakıf Üniversitesi, kuruluşunun sertifika programıyla sosyal medya uzmanı olma fırsatları sunar. Öte yandan, özel kurslar da sosyal medya danışmanlığı kursları düzenlemektedir. Tüm bunların yanında eğitim vermeye yeni başlayan üniversitelerin “yeni medya” bölümleri de sosyal medya uzmanları yetiştiriyor. İletişim Bölümü bünyesinde eğitim veren dört yıllık bölümler halen birkaç temel üniversite tarafından organize edilmekle birlikte ÖSYM, bu bölümlerin her yıl yeni üniversiteler haline gelmesine olanak sağlamaktadır.
Bu yazımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sağlık, Spor, Bilgi, Teknoloji, Finans ve daha fazla içeriklere göz atmak için Bilmiyorum Deme sitemizi ziyaret edebilirsiniz.